Насіння хороших сортів кабачків для посіву у відкритий грунт

0

Самые урожайные сорта кабачковПрактично кожен городник намагається вирощувати кабачки. На будь-якій ділянці завжди є місце для парочки кущів цієї рослини. Невибаглива культура характеризується величезною користю плодів як у кулінарії, так і в різних дієтах. Кращі сорти кабачків для відкритого грунту представлені у величезній різноманітності форм, що відрізняються кольором, термінами дозрівання, плодової формою і смаком.

Умови вирощування

Рослина потребує вирощування чорноземний, легкий од, подкормленную грунт. Потрібно є ятати, що на сильно заболоченій землі з близьким заляганням підземних вод кабачок не виросте.

Підготовка грунту для посадки проводитися з осені. Його необхідно перекопувати на глибину до 30 см, боронувати і підгодовувати добривами. Органічне перепревшее добриво на 1 м2 потрібно вносити в обсязі – одне відро. Крім цього, потрібно вносити 20 г калійних добавок і 30 г суперфосфату.

По весні землю слід перекопати на половину глибини, а потім заправити аміачною селітрою. В кінці обов’язково потрібно провести розпушування граблями. По ширині грядка для кабачка робиться на 1,2 метра.

Найкращими попередниками на городі для даної гарбузової культури считают картоплю, томати, капусту. Вважається, що після огірків, патисонів і гарбуза цю культуру висаджувати не рекомендується.

Температурний режим починається від + 22С. Цей показник – найбільш підходящий для формування листя, розвитку батогів, бурхливого і рясного цвітіння, масової зав’язі і дозрівання.

Висока вологість для культури виявляється згубною, а тому ґрунт краще залишити підсохлій, ніж залити водою. Враховуючи цей показник, культуру не вирощують під плівкою.

Принципи догляду

Щоб отримати хороший урожай кабачків (цукіні), слід розуміти основні тонкощі догляду. Наприклад, насіння, посіяні у відкритий грунт, швидко дають сходи, які обожнюють клювати птиці. Саме тому їх доведеться захистити.

  1. Уходза кабачкамиПолив – рекомендується рідкісній і рясний полив. Вода повинна бути теплою. Приблизно за 10 діб до збирання врожаю поливати рослину припиняють.
  2. Розпушування – процедура, обов’язкова після кожного дощу і поливу. Рослина губити важка залежаний грунт. Крім того, необхідно підгортати кущ додатково, щоб сформувати масу придаткових коренів.
  3. Проріджування – процес, необхідний у ситуації, коли посіяні насіння у відкритий грунт. Між підростаючим кущами обов’язково витримується відстань 70 см, тому із загальної лунки висмикують всі сходи, залишивши єдиний сильний. Слабка рослина досить тільки прищипнути близько грунту.
  4. Первинна підживлення проводитися після формування 7-го листка. Слід вносити суміш з води, аміачної селітри, калійного компонента, суперфосфату. Вторинна необхідна підгодівля після початку утворення зав’язі розчином коров’як яку 1:10 або курячим послідом 1:15.
  5. Запилення – дуже важлива процедура для плодоношення. Кращим засобом для запилення вважається обприскування 2%-м розчином меду.

Збір кабачків потрібно робити вчасно, поки вони не втратили корисні компоненти, і їх м якоть з шкіркою не загрубіли. Ідеальним розміром плода для його збору вважається 15 см, а товщина – 6 див. В цілому за час вегетації з куща можна зібрати до 25 плодів.

Підготовка насіння до посіву

Высадка кабачков в открытый грунтЗа деякий час перед посівом насіння слід знезаразити. Найпростішим способом вважається витримування їх на сонці кілька днів. Після процесу прогріву їх тримають в неміцному розчині марганцівки і промивають холодною водою.

Щоб отримати міцні сходи, проводитися обробка розчином деревної золі. Ложка добрива розчиняється в літрі води. Звичайно, сходи виростуть швидше, якщо вони будуть попередньо пророщены.

За пару днів до посіву у відкритий грунт будь-який сорт кабачків замочують і складають у бавовняну тканину, як показано на фото. При посадці легко можна пошкодити паростки, оскільки вони дуже крихкі. Саме тому паростки зберігати не варто – їх відразу висаджують.

Правила посіву кабачків

Якщо висівати насіння для розсади, слід пам ” ятати, що рослина вкрай болісно реагує на пересадки. Розсаду краще вирощувати в торф’яні яному окремому горщику, щоб ємність була досить глибокою.

Її часто вражає грибкова хвороба – чорна гниль, а тому ґрунт перед посадкою потрібно політи гарячим розчином марганцівки або проморозити. Рослина висаджується в добре прогрітий і розпушений ґрунт, причому насіння повинні лягати максимум на 4 см в глибину. Зверху їх необхідно зволожити, щоб у майбутньому розсада не ослабла.

Критерії відбору хороших сортів

Для того щоб знати, що краще висаджувати на ділянці, необхідно розуміти хоча б основні критерії відбору сортів.

  1. Сорт кабачковКущова або у юнка форма – багато сорти кабачків є кущовими, а тому їх простіше вирощувати на великій ділянці. Плід зрізається невеликим, коли шкірочка тонка, а м якоть ніжна.
  2. Сорти і гібриди – останні дають стійкий урожай, але тільки першого покоління.
  3. Можливість запилення – сорти запилюються традиційно або партенокарпічно. В іншому випадку насіння нездатні до життя при посадці. Хорошими самоопыляемыми сортами вважаються: Білий лебідь, Белогор, Аполлон.
  4. Різновиди – цукіні і звичайні кабачки з плодами білого, жовтого і жовто-зеленого кольору. Цукіні характеризуються високою соковитістю і врожайністю.
  5. Виробники – особливістю імпортних сортів вважається раннє дозрівання, гібридність, гарний зовнішній вигляд, але мізерність мінерального складу. Вітчизняні кабачки зберігаються довше і володіють кращим смаком. До того ж вони більш стійкі до морозів і містять широкий спектр вітамінів.

Розподіл сортів за терміном дозрівання

Все різноманіття кабачків умовно ділять на три категорії:

  • Раннього дозрівання – до двох місяців, а більш ранні визрівають практично за місяць. Іноді мініатюрні плоди можна знімати на третьому тижню. Ці сорти вважаються хорошим варіантом для північних регіонів країни. У південних областях, зазвичай такі сорти висаджують «іншим заходом».
  • Середнього терміну дозрівання – за 50 – 60 днів.
  • Пізнього рядок дозрівання – від 60 днів. Їх знімають з осені.

Найкращі сорти

Досить складно назвати безперечно кращі різновиди кабачків того, що одні визнають ранньостиглі, інші – тільки середньостиглі, а хтось любити лише цукіні. Кожен садівник виділяє свій улюблений сорт, а тому ми вкажемо перевірені часом і користуються хорошим попитом культури.

  1. Грибовський 37 – середньостиглий високоврожайний сорт з відмінним смаком. Перший урожай можна зібрати вже на 10 день, коли кабачок завдовжки близько 12 см. Технічна стиглість спостерігається з 1,5 місяців. Плоди зберігаються довго.
  2. Белогор F1 – ранньостиглий сорт, який в їжу може бути придатний на 34 – 57 день після перших сходів. Плоди пофарбовані світло-зеленим кольором, і їх центральний стовбур укорочений. Маса кабачка 0,5 – 1 кг. Дає багатий врожай і рекомендується для вирощування у відкритому грунті.
  3. Зебра – сорт цукіні, що підходить для вирощування в теплицях і відкритому ґрунті. Плоди дуже красиві округло-витягнутої форми з зеленими смужками, як показано на фото. Соковита м якоть смачна. Ця різновид рослини не боїться низької температури.
  4. Золотинка – жовті цукіні, які можуть важити до кілограма. Хорошими смаковими характеристиками відрізняються невеликі плоди, вагою до 400 р. Солодка м якоть дуже подобається дітям. Зберігати плоди можна близько двох місяців.
  5. Фараон – салатний сорт кабачка, добре дозріває за 40 днів. Вага циліндричних плодів максимально досягає 1 кілограма. М якоть жовтувата солодкувата і соковита. Його радять висаджувати в грунт, попередньо подкормленную добривами. Сорт не схильний до дії сірої гнилі і відмінно транспортується.
  6. Куанд – сорт цукіні, плоди якого знімають на 52 – 61 день. Максимальна довжина плоду – 28 см, а вага – 1,5 кг. За тоненькою шкіркою ховається смачна м якоть. З квадратного метра можна зібрати до 20 кг кабачків. Куанд досить рідко вражає сіра гниль і борошниста роса.

Популярні сорти кабачків

Сьогодні виділяють цілий список представників культури, які користуються стабільним попитом:

  1. Как растут кабачкиАпельсинка – хороший скоростиглий сорт з компактним кущем (фото є в інтернеті). Плоди круглої форми, діаметр яких не перевищує 15 сантиметрів, пофарбовані помаранчевим кольором. Стиглими кабачки будуть на 40 день після посіву. Врожайність висока.
  2. Астроном – кущовий сорт кабачка. Шкірка ніжна забарвлені в блідий зелений колір, а м якоть біла. По регіону і типом вирощування різновид універсальна. Хороша культура не вимагає обробки проти шкідників. Після появи квіток, а потім і плодів важливо поливати рослину.
  3. Белоплодный – сорт кабачків, употребляющийся в їжу на 44 день вирощування. Циліндрична форма плоду заужена до плодоніжки. Скоринка досить товста кремового кольору.
  4. Діамант F1 – циліндричний вид кабачка з ребристим підставою. Його забарвлення темно-зелена. Під тонкої шкіркою ховається солодкувата м якуш молочного відтінку. Для вживання в страви краще зривати кабачок до 20 см в довжину. Ця різновид культури зберігається довго.
  5. Заяче вухо – кабачок циліндричної форми з щільною соковитою м якоттю. Потужний кущ починає давати плоди на 50 день після посадки. За формою плоди нагадують вушка зайця, і забарвлення у них незвичайний – світло-зелені в крапочку. Урожай з кущів знімають багатий.
  6. Казанова F1 – скоростиглий хороший кабачок, готовий до застосування у страви на 45 добу. Кущ посухостійкий полуплетистый, не виносить перезволоження. Довгі плоди пофарбовані світло-зелені з білими крапками. Їх вага може досягти 1,5 кг.

Цей овоч дуже корисний, причому незалежно від його різновиду. Рядки збору кардинально не відрізняються, а тому розбиратися у видах слід для проведення експериментів з стравами.

Посадка і догляд за кабачками

Оставьте ответ

Ваш электронный адрес не будет опубликован.