Як і де зростанні кориця, корисні властивості прянощі

0

История появления корицыВ середині XVI століття експедиція дослідників з Португалії виявила густі коричні лісу уздовж берега Шрі-Ланки, в ті часи острів ще називався Цейлонським. Колосальний капітал, який вдалося заробити на торгівлі корицею, прівернув інші держави.

Спочатку острів був відвойований голландцями, а в 1776 році британцями. Хоча на той момент коричні дерева росли вже практично по всьому світу, і монополія Цейлону припинила своє існування. Сьогодні кориця – популярна пряність, яку додають і в солодкі і несолодкі страви.

Опис різновидів кориці

Описание разновидностей корицыКориця – пряність, яку отримують з ретельно висушеної внутрішньої частини кору дерева родини Лаврових. У світі налічується чотири найбільш популярних представника роду Коричник.

Цейлонська пряність. Відома також під назвами справжня кориця, благородна кориця, кинамон. Родом зі Шрі-Ланки. Вирощується в Індії, Бразилії, Індонезії, Гвіані, Малайзії.

Посадки представлене у вигляді насаджень чагарників. Двічі на рік з молодих пагонів знімають кору. Роботи починаються після періоду дощів, коли кора знімається простіше і насичується приємним ароматом.

Кора знімається смужками довжиною 30 см і шириною 1-2 див. Потім видаляється верхній шар, і заготівля висушується в тіні до придбання поверхні кориці світло-коричневого кольору, тоді як внутрішня частина залишається більш темного.

Готовий матеріал згортається в трубочки, а товщина ледве сягає 1 мм. Кращим сортам цейлонської кориці, які по товщині можна порівняти з аркушем паперу, характерна надмірна ламкість, ніжний аромат, солодкуватий з легкої пекучістю смак.

Китайська кориця

Характерные свойства Китайской корицыРізновид також називають проста кориця, індійська кориця, ароматна кориця, касія, касія-кориця. Батьківщиною вважається Південний Китай. Сьогодні вирощується у Китаї, Індонезії, Камбоджі, Лаосі.

У випадку з китайської корицею кора знімається смужками довжиною 10-15 см, шириною до 2 см зі стовбурів дерев раз на 8-10 років. Далі, слід сушіння в тіні. В результаті виходять грубі шматки кору з легкої увігнутістю, яким характерні шорстка зовнішня сторона червоно-коричневого кольору із сіро-коричневими плямами і гладка внутрішня поверхня коричневого кольору.

Товщина готової прянощі 2 мм. Характеризується більш різким, ніж у попередньої різновиди, солодкуватим, злегка пекучим смаком.

Малабарская різновид. Також називається коричневий колір ш дерево, деревна або бура кориця, касія-віра. Батьківщиною вважається південно-західна частина індійського держави. Вирощується в Бірмі та Індії.

Кора ще більш груба, ніж китайська різновид, відрізняється темно-буримо відтінком. Запах і ароматний. Смак – терпкий, різкий, з легкою гіркотою.

Пряна, або циннамон. Батьківщиною вважаються Молуккські острови, сьогодні вирощується в Індонезії. У висушеному вигляді представлена невеликими шматками тонкої кору. Зовнішня поверхня – білувато-бежева, внутрішня – жовтувато-червона. Смак – пряний з пекучістю, характерна легка гострота.

Лікувальні і корисні властивості кориці

Лечебные свойства пряности корицыЗавдяки багатющому комплексу мінеральних речовин і вітамінів кориця цінується в медицині ще з давніх часів.

Пряність містить: залізо, калій, кальцій, цинк, фосфор, магній, а також вітамін С, A, PP і вітаміни групи B. Крім цього, багата ефірними маслами, дубильними речовинами, клітковиною.

Вживання кориці сприяє:

  • поліпшенню роботи всіх життєво важливих систем людського організму;
  • підвищення життєвого тонусу;
  • зміцненню імунітету.

У медицині використовується як:

  • Антисептичний засіб. Завдяки вмісту эвгенолу ефективно бореться з шкідливими бактеріями.
  • Сечогінного засобу в разі різного роду ниркових захворювань, а також ефективно протистоїть шкідливим мікроорганізмам, що скупчилися в сечовому міхурі.
  • Ліки при захворюваннях шлунковокишкового тракту. Це обумовлюється здатністю кориці знижувати шлункову кислотність. В окремих випадках пряність застосовується з метою зняти біль, тяжкість у шлунку або навіть вилікувати виразку.
  • Ліки при серцево-судинних захворюваннях завдяки здатності знижувати холестерин в крові.

Чим кориця корисна для здоров’я

  1. Перечень полезных качеств корицыСприятливо впливає щоденний прийом кориці по дві-три пучки на дитячу пам’ять, концентрацію та увагу. Це в першу чергу стосується учнів, які щодня отримують новий матеріал і сили, потрібні для засвоєння шкільної програми.
  2. Регулярний прийом прянощі жінками допоможе полегшити болі, а також сприятиме зняттю дратівливості в дні менструального циклу. Спеція з давніх часів вважається ефективним помічником і для чоловічої сили. Продукт не тільки викликає сексуальне бажання, але і підвищує потенцію.
  3. Вживання кориці мінімізує ризики інфарктів, особливо серед людей, у яких спостерігається вікове звуження кровоносних судин та судин. Пряність стабілізує артеріальний тиск, зміцнює серцевий м яз, зменшує рівень холестерину в крові, перешкоджає утворенню тромбів.
  4. Прийом прянощі допоможе впоратися з простудними захворюваннями. Продукт поліпшить самопочуття, знизить головний біль, позбавить від закладеного носа, підвищить імунітет. Неодноразово пряність сприяла звільненню від хронічного кашлю, ангіни, сильного зубного болю.

Кориця для схуднення

Особенности использования корицы для похудения и рецептыВже давно відомі корисні властивості та ефективні рецепти з використанням кориці для спалювання кількох зайвих кілограм на тиждень, при цьому не обов’язково виснажувати себе жорсткими дієтами і надмірними фізичними навантаженнями.

Найбільш проста і ефективна рецептура приготування дієтичного коктейлю – змішати 1 ч. ложку прянощі з 1,5 л низькокалорійного кефіру. Після поставити напій в холодильник і вживати по склянці протягом дня. Додавання кориці молочнокислий продукт дозволить не відчувати почуття голоду і допоможе позбутися до 1,5 кг в добу.

Якщо все тієї ж склянку напою вживати тільки, як разову заміну прийому їжі на добу, наприклад, замість вечері, процес схуднення буде проходити повільніше. Ця методика дозволить скинути до 3 кг в тиждень.

Скинути зайві кілограми і стабілізувати роботу шлунковокишкового тракту допоможе коктейль, приготований з однієї склянки кефіру, ¼ ч. ложки кориці та тертого зеленого яблука. Клітковина, яка міститься у фруктах, посприяє очищенню кишечника і виведенню з організму небажаних скупчень.

Ефект аналогічний яблуку мають висівки і чорнослив. У цьому випадку на склянку кефіру і ¼ ч. ложки спеції знадобиться дві ягоди чорносливу і 2 ст. ложки висівок. Всі інгредієнти змішуються в блендері і напій забирається в холодильник на півгодини. Нерідко рецептура використовується для профілактики запорів.

Ефективно боротися з жировими відкладеннями стакан кефіру з додаванням по ½ ч. ложки кориці, імбиру і пучки червоного перцю. Завдяки цьому поєднанню спецій виходить прекрасна смакова гамма, плюс до всього червоний перець сприяє кращому перетравленню і засвоєнню їжі, а імбир доповнює властивості кориці благополучно виводити зайві компоненти.

Поєднання меду і кориці не тільки прискорює процеси метаболізму, але і позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, печінки, нирок.

Для приготування однієї порції засоби для схуднення ½ ч. ложки якісної прянощі заливають окропом, накривають кришкою і дають годину настоятися. Через півгодини настій проціджують і додають 1 ст. ложку натурального меду.

Порцію ділять на дві рівні частини – для прийому перед сном, натщесерце. Ця методика дозволить скинути до 7 кг в місяць.

Шкоди та протипоказання

Кориця не завдасть шкоди людському організму, що якщо вживати її в помірних дозах. Однак, є певні протипоказання:

  • Противопоказания для применения корицыу вагітних пряність може спровокувати скорочення матки, а слідчо призвести до передчасних пологів;
  • годуючі мами також повинні обмежитися від вживання спеції, так як вона робить молоко менш смачним для немовлят;
  • з обережністю до вживання кориці повинні ставитися люди з підвищеною шлунковою кислотністю і пацієнти з виразковими захворюваннями;
  • пряність негативно може позначитися на стані здоров’я людини якщо є висока температура або підвищений тиск;
  • слід звертати увагу на індивідуальну переносимість продукту та у випадку прояву алергічних реакцій виключити його з раціону.

Оставьте ответ

Ваш электронный адрес не будет опубликован.